17 Mayıs 2024'ü daha lezzetli ve keyifli hale getirmenin en güzel yolu, akşam yemeği için harika bir menü hazırlamak! Bugün ne pişirsem? sorusuyla başlayan bu serüvende size ilham vermek için buradayım. Leziz tarifler, pratik öneriler ve akşamı özel kılacak detaylarla dolu bir menüyü keşfetmeye hazır mısınız? Detaylar yazımızda yer almaktadır...

17 Mayıs 2024 Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba: Zeytinyağlı Brokoli Çorbası
  2. Ana Yemek: Etli Kuru Fasulye
  3. Yan yemek: Salata
  4. Tatlı: Çilekli pasta

17 Mayıs 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri:

Zeytinyağlı Brokoli Çorbası

Brokoli Çorbası Yeni Bakiş

  • 1 büyük baş brokoli
  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı sebze suyu veya tavuk suyu
  • Tuz, karabiber
  • İsteğe bağlı: rendelenmiş parmesan peyniri veya süzme yoğurt (servis için)

Tarif: Brokolileri küçük parçalara ayırın, soğanı doğrayın. Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun. Brokolileri ekleyin, birkaç dakika soteleyin. Sebze suyunu veya tavuk suyunu ekleyin, tuz ve karabiberi de ekleyip kaynamaya bırakın. Brokoliler iyice yumuşayınca blenderdan geçirin veya çatalla ezerek püre haline getirin. Servis yaparken üzerine isteğe bağlı olarak rendelenmiş parmesan peyniri veya süzme yoğurt ekleyebilirsiniz.

Etli Kuru Fasulye

Etli Kuru Fasülye Yeni Bakiş

Malzemeler:

  • 2 su bardağı kuru fasulye (önceden ıslatılmış)
  • 300 gram dana kuşbaşı et
  • 2 büyük domates
  • 1 büyük soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
  • 3 su bardağı su

Tarif: İlk olarak kuru fasulyeleri bir gece önceden ıslatın. Soğanı doğrayın, domatesleri rendeleyin. Tencerede sıvı yağı ısıtın, soğanları ekleyip kavurun. Etleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyin, baharatları da ekleyip karıştırın. Süzülmüş kuru fasulyeleri ve suyu ekleyin, karıştırıp kaynamaya bırakın. Fasulyeler iyice yumuşayana kadar pişirin.

Salata

Salata Yeni Bakiş

Malzemeler:

  • Karışık yeşillikler (marul, roka, taze nane vs.)
  • Domates
  • Salatalık
  • Mor lahana (isteğe bağlı)
  • Zeytinyağı, limon suyu, tuz

Tarif: Yeşillikleri yıkayıp doğrayın, domates ve salatalığı dilimleyin. Bir karıştırma kabında zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırarak sos yapın. Yeşillikleri, domatesi, salatalığı ve isteğe bağlı olarak mor lahanayı karıştırma kabına alın. Üzerine hazırladığınız sosu döküp karıştırarak servis yapın.

Çilekli Pasta

Çilekli Pasta Yeni Bakiş

Kek için:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao

Krema için:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram labne peyniri

Üzeri için:

  • Yarım kilogram çilek
  • 1 su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı: Öncelikle kek için yumurtaları ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpın. Sütü ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kek piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

  • Krema Yapımı: Bir tencerede süt, un, nişasta, toz şeker ve vanilyayı karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başladığında ocaktan alın. Kremayı bir kaba alın ve üzerini streç filmle kaplayarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuyan kremanın içine labne peynirini ekleyip iyice karıştırın.
  • Üzeri için: Çilekleri yıkayıp saplarını ayıklayın. Bir kısmını dilimleyin, bir kısmını da bütün olarak ayırın. Soğuyan keki ikiye kesin. Üst katın üzerine kremanın yarısını sürün ve dilimlenmiş çilekleri yerleştirin. Diğer kek katını koyup kalan kremayı üzerine yayın. Kremayı düzelttikten sonra bütün çilekleri pastanın üzerine güzelce yerleştirin.
  • Kremayı Süsleme: Bir kasede kremayı ve pudra şekerini mikserle çırpın. Kremanın kıvamını ve tatını kontrol edin. Hazırladığınız kremayı pasta üzerine sıkma torbası ile istediğiniz şekilde süsleyin. Pastanın etrafına çilek dilimleri yerleştirerek süsleyebilirsiniz. Pastayı buzdolabında en az 1 saat dinlendirip servis yapın. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun.
Kaynak: HABER MERKEZİ