16 Mayıs 2024'ü daha lezzetli ve keyifli hale getirmenin en güzel yolu, akşam yemeği için harika bir menü hazırlamak! Bugün ne pişirsem? sorusuyla başlayan bu serüvende size ilham vermek için buradayım. Leziz tarifler, pratik öneriler ve akşamı özel kılacak detaylarla dolu bir menüyü keşfetmeye hazır mısınız? Detaylar yazımızda yer almaktadır...

16 Mayıs 2024 Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba: Mercimek Çorbası
  2. Ana Yemek Çöp Şiş ve Patates Kızartması
  3. Yan yemek: Şalgamlı Salata
  4. Tatlı:  Çilek Üzerine Sütlü Çikolata

16 Mayıs 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri:

Mercimek Çorbası

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı su veya tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • Limon (servis için)

Tarif: Soğanı, havucu, patatesi ve sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın. Tencereye sıvı yağı koyun ve soğanları kavurun. Ardından havuç ve patatesi ekleyin. Sebzeler yumuşayınca salçayı ekleyin ve karıştırın. Mercimekleri yıkayıp tencereye ekleyin. Suyu veya tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın. Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Çorbayı blenderdan geçirin. Kıvamı koyu olursa su ekleyebilirsiniz. Limon dilimleriyle servis yapın.

 Çöp Şiş

  • 500 gram dana kuşbaşı eti
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz, karabiber
  • Çöp şiş çubukları
  • biber

Tarif: Bir kapta yoğurt, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, kırmızı toz biber, kekik, tuz ve karabiberi karıştırın. Etleri bu marinada en az 2 saat (tercihen gece boyunca) buzdolabında bekletin. Marine edilmiş etleri çöp şiş çubuklarına dizin. Izgara veya tavada orta ateşte her iki tarafını da pişirin. Yanına  biberde kızartabilirsiniz.

Patates Kızartması

  • 4 adet büyük boy patates
  • Sıvı yağ (kızartmak için)
  • Tuz

Tarif: Patatesleri soyun ve ince şeritler halinde doğrayın. Patatesleri soğuk su dolu bir kapta nişastasını bırakması için 30 dakika bekletin. Patatesleri süzün ve kurulayın. Kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alın ve tuz serpin.

Şalgamlı Salata

  • 1 baş marul
  • 2 adet domates
  • 1 küçük soğan (ince dilimlenmiş)
  • 1 su bardağı şalgam suyu
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Tarif: Marulu yıkayın ve doğrayın. Domatesleri doğrayın. Bir kasede doğranmış marul, domates ve ince dilimlenmiş soğanı karıştırın. Üzerine şalgam suyu, sumak, pul biber, zeytinyağı ve tuzu ekleyin. İyice karıştırın.

 Çilek Üzerine Sütlü Çikolata

  • 500 gram taze çilek
  • 100 gram sütlü çikolata
  • fındık ve antep fıstığı

Tarif: Çilekleri yıkayın ve saplarını ayıklayın. Çilekleri kare ufak bir borcama altına yağlı kağıt koyarak dizin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Eriyen çikolatayı çileklerin üzerine gezdirin. Dilereniz üzerine antep fıstığı ve fındık kırıntıları koyabilirsiniz. Buz dolabına atın tüketmeden en az 4 saat bekleyin. Afiyet olsun.

Kaynak: HABER MERKEZİ