Evde yemek yaparken sık sık karşılaştığımız Bugün ne pişirsem? sorusu, her gün yeni bir cevap arayışını beraberinde getiriyor. 11 Nisan 2024 akşamı için lezzetli ve pratik öneriler arayanlar için birkaç ipucu hazırladık. Bugün ne pişirsem? ve 11 Nisan 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri Akşam yemeği menüsünde sağlıklı, hafif ve doyurucu seçenekler arayanlar için birbirinden farklı tarifler bulunuyor. İster etli, ister sebzeli; her damak tadına uygun bir seçenek mevcut. Bugün sofranızda farklı bir lezzet arayışındaysanız, işte size 11 Nisan 2024 akşam yemeği menüsü önerileri...

Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba: Sebzeli Mercimek Çorbası
  2. Ana Yemek: Fırında Mantarlı ve Peynirli Makarna
  3. Tatlı: Çikolatalı Puding

11 Nisan 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri

Sebzeli Mercimek Çorbası

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 büyük havuç (rendelenmiş)
  • 1 büyük patates (rendelenmiş)
  • 1 orta boy soğan (doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı su veya sebze suyu
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber (isteğe bağlı)

Yapılışı: Mercimeği yıkayıp süzün ve bir tencereye alın. Üzerine su ekleyip mercimekleri yumuşayana kadar haşlayın. Başka bir tencerede sıvı yağı kızdırın. Doğranmış soğanı ve rendelenmiş havucu ekleyip kavurun. Sarımsağı ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra salçayı ilave edin ve kokusu çıkana kadar karıştırın. Haşlanmış mercimekleri ve rendelenmiş patatesi tencereye ekleyin. Üzerine su veya sebze suyu ekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı biber ekleyerek çorbayı pişirin. Piştikten sonra blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çorbayı karıştırın. İsteğe bağlı olarak üzerine tereyağı veya zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

Fırında Mantarlı ve Peynirli Makarna

  • 250 gram makarna
  • 200 gram mantar ( dilimlenmiş)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
  • Biraz zeytinyağı

Yapılışı: Makarnayı tuzlu kaynar suda paketin üzerinde belirtilen sürede haşlayın. Süzüp bir kenara alın. Geniş bir tavada tereyağını eritin. Mantarları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Mantarların üzerine unu ekleyip kavurun. Ardından yavaşça sütü ekleyerek karıştırın ve sos kıvamına gelene kadar pişirin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyin. Haşlanmış makarnayı sosun içine ekleyip karıştırın. Karışımı fırın kabına alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyene kadar pişirin. Üzeri kızarana kadar fırınlayabilirsiniz. Fırından çıkan makarnayı sıcak servis yapın.


Çikolatalı Puding

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü veya vanilya tozu

Yapılışı: Bir tencerede süt, kakao, nişasta ve toz şekeri karıştırarak orta ateşte pişirin. Karışım koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan önce vanilya özütünü ekleyin ve karıştırın. Puding karışımını kaselere veya kuplara paylaştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 1-2 saat kadar dinlendirin. Üzerini isteğe bağlı olarak hindistan cevizi, çilek dilimleri veya çikolata sosu ile süsleyerek servis yapın. Bu tariflerle harika bir yemek menüsü hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ