1 Mayıs 2024'ü daha lezzetli ve keyifli hale getirmenin en güzel yolu, akşam yemeği için harika bir menü hazırlamak! Bugün ne pişirsem? sorusuyla başlayan bu serüvende size ilham vermek için buradayım. Leziz tarifler, pratik öneriler ve akşamı özel kılacak detaylarla dolu bir menüyü keşfetmeye hazır mısınız? Detaylar yazımızda yer almaktadır...

1 Mayıs 2024 Bugün ne pişirsem?

  1. Çorba: Domates Çorbası
  2. Ana Yemek: Kuru Fasulye
  3. Yan yemek: Pilav
  4. Tatlı: Ekler

1 Mayıs 2024: Akşam yemeği menüsü ve önerileri

Domates Çorbası

  • 4 adet orta boy domates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı sebze veya tavuk suyu
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • Bir tutam taze nane veya maydanoz

Yapılışı: Soğanı küçük küçük doğrayın ve tereyağı veya zeytinyağı ile birlikte tencerede pembeleşene kadar kavurun. Domatesleri rendeleyin veya küçük küpler halinde doğrayın ve soğanın üzerine ekleyin. Birkaç dakika daha pişirin. Domates salçası, toz şeker, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyin. Karıştırarak birkaç dakika daha kavurun. Sebze veya tavuk suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın. Ardından ocağın altını kısıp yaklaşık 15-20 dakika kadar kaynatın. Çorbayı blender veya çırpıcı ile pürüzsüz hale getirin. İstenirse içine ince doğranmış taze nane veya maydanoz ekleyerek servis yapın.

Kuru Fasulye

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber
  • Su (fasulyenin üstünü geçecek kadar)

Yapılışı: Kuru fasulyeleri akşamdan suya koyarak ıslatın. Bir tencerede sıvı yağı kızdırın, doğranmış soğanları ekleyerek kavurun. Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Süzülmüş kuru fasulyeleri ekleyin, suyunu ve tuzunu ilave edin. Fasulyeler yumuşayana kadar pişirin, arada su ekleyerek kontrol edin.

Pilav

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su veya tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • Tuz

Yapılışı: Pirinci iyice yıkayın ve süzün. Bir tencerede tereyağı veya sıvı yağı eritin. Pirinci ekleyip kavurun, suyunu ve tuzunu ekleyin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin. Ardından demlenmeye bırakın.

Ekler

  • 1 su bardağı su
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta

Krema için:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta sarısı

Yapılışı: Su, tereyağı ve tuzu bir tencerede kaynatın. Unu ekleyip karıştırarak pişirin, hamur göz göz olup tencereye yapışınca ocaktan alın. Karışımın soğuması için birkaç dakika bekletin, ardından yumurtaları tek tek ekleyerek iyice karıştırın. Hamuru sıkma torbasına alın, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine istediğiniz boyutlarda sıkın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Krema için, süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı bir tencerede karıştırarak pişirin. Yumurta sarılarını ekleyip koyulaşana kadar karıştırın. Fırından çıkan eklerin içini açıp krema ile doldurun. Üzerine isteğe göre çikolata sosu veya pudra şekeri serperek servis yapın.

Kaynak: HABER MERKEZİ