Türkiye ve Avrupa Birliği iş birliğiyle yürütülen "Şehir Eşleştirme-II: Yeşil Bir Gelecek İçin Eşleştirme Hibe Programı" çerçevesinde Bornova ve Heidelberg Belediyeleri arasında gerçekleştirilen İklim Uyum Şehir Eşleştirme Projesi’nin eğitim çalışmaları, ilçedeki okullarda sürüyor.
Bornova Belediyesi’nin yürüttüğü BORNBERG projesi, iklim değişikliğine uyum ve karbon emisyonunu azaltma hedefleriyle, sürdürülebilir bir gelecek için iki kent arasındaki iş birliğini güçlendirirken, yerel halkın bu konudaki farkındalığını artırmayı amaçlıyor.
Bornova Belediyesi hibe aldı
Projenin eğitimlerine katkı sağlayan Yaşar Üniversitesi akademisyenleri, Uğur Okulları Bayraklı Kampüsü’nde gerçekleştirdikleri farkındalık eğitimlerinde iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik üzerine bilgiler veriyor. Eğitimde, Yaşar Üniversitesi proje ekibinden Prof. Dr. Nurdan Yıldırım ve Dr. Öğretim Üyesi Emin Selahattin Umdu, Bornova ve Türkiye’yi bekleyen iklimle ilgili gelişmeleri ve alınabilecek önlemleri katılımcılara aktardı.
Eğitimler, "kurumsal kapasite geliştirme" ve "farkındalık oluşturma" başlıkları altında düzenleniyor. Farkındalık oluşturma eğitimleri, gençler, çocuklar ve kadınlar gibi hedef kitleleri kapsıyor. Bornova Belediyesi, Avrupa Birliği'nden 100 bin Euro hibe alarak 110 bin Euro bütçeli projeyi hayata geçiriyor.
Çocuklar için mücadele
Yenilenebilir enerji alanında yüksek lisans derecesine sahip Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Uğur Okulları’ndaki eğitimde çocuklara seslenerek, onlara hak ettikleri dünyayı bırakmak için mücadele ettiklerini, hep beraber başarılı olmayı umut ettiklerini söyledi. Başkan Eşki, insanların doğa üzerindeki tahribatının yarattığı etkileri vurgulayarak, BORNBERG Projesi aracılığıyla doğanın korunması için yürütülen çalışmalara dikkat çekti. Çocukların doğaya sahip çıkarsa, bu mücadeleyi başlatırlarsa, karşılarında kimsenin duramayacağını kaydeden Başkan Eşki, doğayı gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde teslim etmek için eğitim çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.