Mutfağınıza renk katmaya hazır mısınız? Arda Türkmen'in lezzet dolu dünyasında bugün keşfe çıkıyoruz. Arda Türkmen Tavuklu Nohutlu Tirit tarifi: Tavuklu Nohutlu Tirit nasıl yapılır? Tavuklu Nohutlu Tirit tarifiyle, sofralarınıza şölen tadında bir yemek getirmeye ne dersiniz? Hem pratik hem de bir o kadar lezzetli olan bu tarif, damak zevkinize hitap edecek. Arda Türkmen'in ustalıkla hazırladığı bu tarifin sırlarını öğrenmek için daha fazla beklemeyin! İşte, Tavuklu Nohutlu Tirit tarifinin incelikleri ve nasıl yapılacağına dair detaylar, merak edenler için burada! İşte detaylar...

Arda Türkmen Tavuklu Nohutlu Tirit tarifi

Tabanı için malzemeler

  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet ramazan pidesi

Tavuk için malzemeler

  • 10 su bardağı su
  • 7-8 adet tane karabiber
  • 1 adet soğan
  • 1 dal kereviz sapı
  • 5-6 adet tavuk baget
  • Tuz

Nohut için malzemeler

  •  1 su bardağı haşlanmış nohut

Domates sosu için malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 4 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 avuç kuru nane
  • 1 avuç kuru kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Yoğurt için malzemeler

  • 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Süslemek için malzemeler

  •  Kuru nane

Tavuk Hazırlanışı: Tavuk bagetleri yıkayıp tencereye alın. Su, karabiber, soğan ve kereviz sapını ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp tavuklar yumuşayana kadar pişirin. Haşlanan tavukları tencereden çıkarıp kemiklerinden ayırın. Tavuk suyunu süzün ve 1 su bardağını ayırın.

Domates sosu Hazırlanışı: Bir sos tenceresinin içerisine zeytinyağını ilave edip ısıtın. İnce yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip yumuşayana kadar soteleyin. Salçayı ilave edip kavurun. Tavuğu haşladığınız sudan ilave edin ve karıştırarak salçayı açın. Domates püresini, nane ve kekiği ekleyin. Sosu kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.

Yoğurt Hazırlanışı: Yoğurdu bir kaseye alın. Rendelediğiniz sarımsağı ekleyin ve iyice karıştırın.

Tirit Hazırlanışı: Pideyi küçük parçalara ayırın. Bir fırın tepsisine tereyağını eritin. Pide parçalarını fırın tepsisine alıp tereyağında ıslatın. Fırını 180 dereceye ısıtın ve pideleri 5 dakika kadar fırınlayın. Fırından çıkardığınız pidelerin üzerine tavukları ve nohutları yerleştirin. Domates sosunu tavukların ve nohutların üzerine dökün. Yoğurdu gezdirin ve kuru nane ile süsleyin. Sıcak servis yapın.

Püf Noktaları: Tavukların daha lezzetli olması için haşlama suyuna 1 adet havuç ve 1 adet patates de ekleyebilirsiniz. Domates sosunun kıvamını ayarlayabilirsiniz. Daha sulu bir sos istiyorsanız tavuk suyundan biraz daha ekleyebilirsiniz. Tirit yaparken pide yerine bayat ekmek de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ