"Arda Türkmen Kekikli Tavuk tarifi: Arda Türkmen Kekikli Tavuk nasıl yapılır?" soruları, mutfakta yeni tatlar denemek isteyenlerin dilinden düşmüyor. Arda Türkmen Kekikli Tavuk tarifi: Arda Türkmen Kekikli Tavuk nasıl yapılır? Eğer siz de bu lezzet dolu yemek tarifleri sırlarını öğrenmek ve sofranıza yeni bir tat katmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz! Şimdi, Arda Türkmen'in eşsiz dokunuşlarıyla hazırlanan bu nefis tarifin detaylarına birlikte göz atalım. Hazır mısınız, keşfetmeye? İşte detalar haberimizde...

Arda Türkmen Kekikli Tavuk tarifi

Bu tarif, hem lezzetli hem de yapımı kolay bir kekikli tavuk yemeği sunar. Dilediğiniz garnitür ile servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğsü veya budu (küp küp doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan (doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı krema (isteğe bağlı)

Hazırlanışı: Tavukları yıkayıp süzün. Küp küp doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Soğan ve sarımsağı ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin. Tavukları ekleyin ve rengi değişene kadar soteleyin. Kekik, karabiber ve tuzu ekleyin ve karıştırın. Suyu ekleyin ve tavayı kapatın. Tavuklar pişene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Kremayı ekleyin ve karıştırın. (Krema kullanmak istemezseniz bu adımı atlayabilirsiniz.) Birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın.

Püf Noktaları: Tavukları marine etmek için zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuzdan oluşan bir karışımda 30 dakika kadar bekletebilirsiniz. Bu, tavukların daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Krema yerine yoğurt da kullanabilirsiniz. Tavuklarınızı fırında da pişirebilirsiniz. Fırını 180 dereceye ısıtın ve tavukları fırın kabına koyun. Yaklaşık 30 dakika pişirin.

Servis: Kekikli tavuğu pilav, bulgur pilavı veya makarna ile servis edebilirsiniz. Yanında salata da ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ