Meraklı mutfak severlerin gözdesi, Arda Türkmen'in muhteşem tarifleriyle dolu bir lezzet serüvenine hazır mısınız? Bugün, özellikle Arda Türkmen'in ustalıkla hazırladığı Kayısılı Kuzu tarifiyle damaklarınızı şenlendireceğiz. Eşsiz lezzetlerin peşinde koşan kullanıcılarımızın sıkça sorduğu şu soruların cevaplarını birlikte keşfetmeye ne dersiniz? "Arda Türkmen Kayısılı Kuzu tarifi nedir?" ve "Arda Türkmen Kayısılı Kuzu nasıl yapılır?" İşte bu merak uyandıran soruların cevapları, sizi bekliyor! İşte detaylar...

Arda Türkmen Kayısılı Kuzu tarifi

Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı kuzu eti
  • 1 su bardağı kuru kayısı
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1/2 tatlı kaşığı kekik
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet taze nane
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Hazırlanışı:

Kuru kayısıları ılık suda 15 dakika bekletin. Soğanları ve sarımsağı ince ince doğrayın. Maydanozu ve naneyi de ince ince kıyın. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğan ve sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar soteleyin.

Kuzu etlerini ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun. Domates salçası, toz biber, karabiber, kimyon ve kekik ekleyin. Baharatların kokusu çıkana kadar kavurun. Sıcak su ve tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin.

Yumuşayan etlerin üzerine süzülmüş kayısıları ekleyin. 5 dakika daha pişirin. Maydanozu ve naneyi ekleyin. Karıştırın ve ocaktan alın. Kayısılı kuzu etini sıcak olarak servis edin.

Püf Noktaları: Kuzu etlerini kavururken çok fazla pişirmemeye dikkat edin. Kayısıların fazla yumuşamaması için pişirme süresini kontrol edin. Dilerseniz yemeğinize 1 su bardağı bezelye veya havuç da ekleyebilirsiniz.

Yemeğin lezzetini artırmak için 1 tatlı kaşığı limon suyu da ekleyebilirsiniz. Kayısılı kuzu etini pilav veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ