Mutfak tutkunlarının ve lezzet arayışındaki herkesin merakla beklediği bir tarifle karşınızdayız: Arda Türkmen'in eşsiz İzmir Köfte tarifi! İzmir Köftenin o eşsiz lezzeti ve yapımının incelikleri, herkesi kendine hayran bırakmaya devam ediyor. Arda Türkmen İzmir Köfte tarifi: İzmir Köfte nasıl yapılır? Peki, Arda Türkmen'in özel tarifiyle İzmir Köfte nasıl yapılır? Bu sorunun cevabıyla birlikte, mutfakta yeni bir lezzet yolculuğuna çıkmaya hazır mısınız? O zaman şöyle bir derin nefes alın ve bu enfes lezzetin sırlarını keşfetmeye başlayalım! İşte detaylar...

Arda Türkmen İzmir Köfte tarifi

Malzemeler

  • 500 gr dana kıyma
  • 1 adet bayat ekmek içi
  • 1/2 su bardağı maden suyu
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Hazırlanışı: Bayat ekmek içini maden suyuyla ıslatın ve 5 dakika kadar yumuşamasını bekleyin. Soğanı ve sarımsağı rendeleyin. Maydanozu ince ince doğrayın. Yumuşayan ekmeği, soğanı, sarımsağı, maydanozu, yumurtayı, baharatları ve kıymayı bir kapta iyice yoğurun. Yoğurduğunuz köfte harcını 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Dinlenen harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle parmak şeklinde uzatarak şekillendirin. Tavada sıvı yağı kızdırın ve köfteleri her iki tarafını da kızarana kadar kızartın. Kızaran köfteleri kağıt havlu serili bir tabağa alın ve fazla yağdan arındırın.

Servis Önerisi: İzmir köftesini domates, biber ve soğan salatası ile veya patates kızartması ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları: Köfte harcını çok fazla yoğurmayın, aksi takdirde köfteler sertleşebilir. Köfteleri kızartırken çok fazla yağ kullanmayın, aksi takdirde köfteler yağlı olabilir.

Köfteleri fırında da pişirebilirsiniz. Fırında pişirmek için köfteleri yağlanmış bir fırın tepsisine dizin ve 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ