Evinizde keyifli bir yemek deneyimi yaşamak istiyorsanız, Arda Türkmen'in eşsiz tariflerinden biri olan Patlıcan Oturtma'yı denemelisiniz. Patlıcanın enfes lezzetiyle buluşan bu tarif, sofranıza lezzet ve bereket katacak. Ancak nasıl yapılacağı konusunda merakınız mı var? Endişelenmeyin, çünkü bu yazıda Patlıcan Oturtma tarifinin adım adım nasıl yapıldığını bulacaksınız. Arda Türkmen Fırın Makarna tarifi: Fırın Makarna nasıl yapılır? Arda Türkmen'in ustalığıyla şekillenen bu tarif, damak zevkinize hitap edecek ve sevdiklerinizle birlikte keyifli bir yemek deneyimi yaşamanızı sağlayacak. Şimdi, mutfakta ustalığınızı konuşturma zamanı! İşte detaylar...

Arda Türkmen Fırın Makarna tarifi

Fırında Makarna Tarifi (Beşamel Soslu) Malzemelerİ

  • 500 gr makarna (borcama uygun bir tür tercih edin, örneğin rigatoni, penne veya makarna)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 500 ml süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat rendesi (isteğe bağlı)

Hazırlanışı: Makarnayı paket talimatlarına göre tuzlu suda haşlayın. Haşlama sırasında makarnaların birbirine yapışmaması için ara sıra karıştırın. Beşamel sos için tereyağını bir tencerede eritin. Unu ekleyin ve sürekli karıştırarak 1 dakika kadar kavurun.

Sütü azar azar ekleyin ve her seferinde topaklanma kalmayana kadar karıştırın. Sos koyulaşana kadar pişirin. Tuz, karabiber ve muskat rendesi (kullanıyorsanız) ekleyin ve karıştırın. Haşlanmış makarnaları süzün ve soğuk sudan geçirin. Makarnaları fırın kabına alın.

Beşamel sosu makarnaların üzerine dökün ve spatula ile güzelce karıştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden 180°C'ye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirip servis edin.

Püf Noktaları: Beşamel sosunun çok koyu olmamasına dikkat edin. Sos koyu olursa makarnalar kuruyabilir. Makarnaları fırın kabına yerleştirirken çok sıkıştırmamaya özen gösterin. Fırının kapağını ilk 15 dakika açmamaya dikkat edin. Fırın makarnalarını dilediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz. Domates sosu, kıyma, mantar, biber, mısır, bezelye gibi malzemeler fırın makarnalarına lezzet katacaktır. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ