Bugün, Arda Türkmen'in mutfak serüveninde tatlı ve pratik bir lezzet olan Cevizli Hurmalı Sarma tarifine odaklanacağız. Belki de mutfakta denemek için sabırsızlandığınız bir tarif bu! Arda Türkmen Cevizli Hurmalı Sarma tarifi: Arda Türkmen Cevizli Hurmalı Sarma  nasıl yapılır? Arda Türkmen'in ustalığıyla hazırlanan bu tarif, hem misafirlerinizi etkileyecek hem de sizin için keyifli bir lezzet yolculuğu sunacak. Şimdi hep birlikte, bu enfes yemek tarifleridetaylarına dalalım ve Arda Türkmen'in sırlarını keşfedelim! İşte detaylar haberimizde...

Arda Türkmen Cevizli Hurmalı Sarma tarifi

Yufka Malzemeleri

  • 10 adet baklava yufkası
  • 150 gr tereyağı (erimiş)

İç Harç Malzemeleri

  • 500 gr hurma
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (erimiş)
  • 2 su bardağı ceviz (ince kıyılmış)
  • 4 adet kakule (çekilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbet Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Servis 

  • 50 gr kaymak
  • Toz antep fıstığı

Şerbeti Hazırlayın: Bir tencereye su ve şekeri ekleyin, orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 10 dakika pişirin, limon suyunu ekleyin ve karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

İç Harcı Hazırlayın: Hurmaları çekirdeklerinden ayırın ve rondodan geçirin. Erimiş tereyağı, ceviz, kakule ve tarçını ekleyip tekrar rondodan geçirin, homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.

Sarmaları Hazırlayın: Bir tepsiyi yağlayın, bir yufkayı tezgaha serin ve üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Yufkanın alt kısmına uzunlamasına iç harç koyun, kenarlarını iç harcın üzerine kapatın ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu 4 parmak genişliğinde parçalara ayırın ve tepsiye yerleştirin. Kalan yufkalar ve iç harç ile aynı işlemi tekrarlayın.

Pişirme: Sarmaların üzerlerine kalan eritilmiş tereyağını sürün, 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika iyice kızarana kadar pişirin.

Servis: Fırından çıkardığınız sarmaların üzerine soğuk şerbeti dökün ve soğumaya bırakın. Servis tabağına aldığınız sarmaların üzerine kaymak ve toz antep fıstığı serpin.

Püf Noktaları: Hurmalar çok sertse, sıcak suda 10 dakika bekletebilirsiniz. Cevizleri rondodan çok fazla geçirmemeye dikkat edin. Yufkaları çok fazla yağlamayın, aksi takdirde sarmalarınız yumuşak olabilir. Fırınınızın ayarına göre pişirme süresi değişebilir. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ