Antalya'daki teleferik kazasıyla ilgili merak edilen sorulara yanıtlar gelmeye başladı. Kazanın ardından yapılan bilirkişi incelemeleri, makara sistemlerinde meydana gelen hasarın kazaya ne şekilde etki ettiğini ortaya koydu. Kullanıcılar, güvenliği ve sorumluları ilgilendiren detayları öğrenmek için bekleyişlerini sürdürüyorlar. İşte, Antalya'daki teleferik kazasının ardındaki gelişmeler ve merak edilen soruların cevapları..

Antalya’daki teleferik kazasında bilirkişi ön raporu çıktı

Antalya Konyaaltı'nda Cuma günü Tünektepe Teleferik Tesisi'nde meydana gelen olayda bir kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayda mahsur kalan 174 kişinin tümünün havadan tahliye edildiğini duyurdu. Kazada kopan teleferik direğinin çarptığı kabinden düşen avukat Memiş Gümüş, 54 yaşında yaşamını yitirdi. Gümüş'ün ailesinin bayram tatili için Antalya'ya gittiği belirtildi. Olayda, Gümüş'ün eşi ve iki çocuğu da yaralandı. Bakan Yerlikaya, olaya müdahale eden 607 arama kurtarma personelinin çalıştığını ifade etti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının olayla ilgili adli soruşturma başlattığını açıkladı. Tesisin acil eylem ve tahliye planının bulunmadığının tespit edildiğini belirten Tunç, teleferik hattını işleten ve bakımından sorumlu firma çalışanları dahil olmak üzere 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini söyledi.

Makara sistemleri hasarlı

Antalya'daki teleferik kazasıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Yapılan bilirkişi ön raporu, kazanın nedenlerini aydınlattı. Rapora göre, teleferik direklerinin bağlantı noktalarındaki elemanların yetersiz ve korozyona uğramış olduğu tespit edildi. Bunun yanı sıra, makara sisteminin hasarlı olması da kazaya zemin hazırladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, teleferik işletmecisinin acil eylem ve tahliye planının olmadığını açıkladı. Bu gelişmelerin ardından 13 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Kazanın detaylarıyla ilgili detaylar, resmi raporla birlikte kamuoyuyla paylaşılacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ