Akrep yenir mi?" sorusu, son dönemde pek çok kişinin dikkatini çeken bir konu haline geldi. Özellikle zehirli akreplerin ne renk olduğu ve bu türlerin insanlar için nasıl bir tehlike oluşturduğu hakkında araştırmalar artıyor. Peki, Akrep yenir mi? Zehirli akrep ne renk olur? İşte, bu konuda vatandaşların merak ettiği detaylar...

Akrep yenir mi?

Farklı kültürlerde, özellikle Asya'da, insanlar tarafından kızartılarak yenilen akrep, İslam alimlerine göre Müslümanlar için caiz değildir. Kurt, aslan, kaplan gibi köpek dişleriyle avlanan hayvanlar ile doğan, şahin, kartal gibi pençesiyle avlanan hayvanlar ile sinek, örümcek, akrep gibi haşeratın yenilmesi genel olarak İslam âlimleri tarafından caiz görülmemiştir.

Zehirli akrep ne renk olur?

Türkiye'de akrep türleri arasında çok zehirli olanlar, ölümcül etkilere sahip olabilir. Bunlar arasında Leiurus abdullahbayrami (Sarı akrep) bulunmaktadır. Bu tür, özellikle Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde rastlanır ve tıbbi müdahale gerektirecek kadar zehirli ve ölümcül bir türdür. Androctonus crassicauda (Kara akrep) ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaygındır ve tıbbi müdahale gerektirecek kadar çok zehirli ve ölümcül bir türdür. Diğer yandan, bazı akrep türleri az zehirli veya tehlikesizdir ve halk sağlığı açısından önemsenmeyecek düzeydedir.

Kocasinan ilçesinin Hasancık köyünde yaşayan 56 yaşındaki Bilal Yiğit, iddiaya göre psikolojik sıkıntılar yaşayarak bunalıma girdi ve iddialara göre iki akrep sokması yaşadı.

Artvin'e gitmek üzere yola çıkan Yiğit, Samsun'un Havza ilçesinde seyahat halindeyken otobüste rahatsızlandı. Havza Devlet Hastanesine kaldırılan Yiğit, kendisinin "köyünde ölmek için iki akrep yediğini" ifade etti.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Yiğit, tıbbi müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Bilal Yiğit'in cansız bedeni, otopsi için Adli Tıp Kurumu Samsun Grup Başkanlığı'na gönderildi.

Yiğit'in kesin ölüm nedeni otopsi sonucunda belirlenecek.

Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi