Meraklı gözler 4 Nisan'da yaklaştıkça, birçok insanın kafasında aynı soru belirir: "Ulusal Ramen Günü nedir?" Her yıl kutlanan bu özel gün, Japon mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan ramen çorbasına adanmış bir kutlama günüdür. 4 Nisan Ulusal Ramen Günü nedir? ve Ramen tarifi Ramen, tüm dünyada popüler olan, farklı tatlarla dolu, doyurucu bir çorba türüdür. Bu özel günde, insanlar ramenin kökenlerini, çeşitlerini ve hatta kendi evlerinde yapabilecekleri lezzetli ramen tariflerini keşfetmeye teşvik edilirler. Bu yazıda, yemek tarifleri Ulusal Ramen Günü'nün anlamını ve ramen hakkında merak edilen her şeyi bulacaksınız. Hazır mısınız, çorba kaşıklarınızı alın, çünkü bu kutlama lezzet dolu bir yolculuğa çıkaracak! İşte detaylar haberimizde

4 Nisan Ulusal Ramen Günü nedir?

Lezzetli ve besleyici et suyuyla çevrili ince ve kıvırcık erişte yığını mı? Evet lütfen! Ramen eriştesi, Japon kültürünün en meşhur yemeklerinden biri ve artık dünyanın her köşesinde benimseniyor. Ulusal Ramen Günü, bu sağlam ve çok yönlü yemek için herkesin damak zevkini heyecanlandırmayı başarıyor!

Kökeni ve Gelişimi
Ramen'in geçmişi 1800'lü yıllarda Çin'e kadar uzanan bir geçmişe sahiptir. Yemeğin, çorbalı et suyunun erişte ve bazı tatlandırıcılarla birleştirilmesiyle ortaya çıktığı görülüyor. Bu ısınma yemeği, 19. yüzyılın sonlarında veya 20. yüzyılın başlarında göçmenlerle birlikte Japonya'ya seyahat etmiş, burada yoğun limanlarda ortaya çıkmış ve ardından tüm ülke çapında popülerlik kazanmıştır.

Geleneksel ve Modern Dokunuşlar
Elbette başlangıçta toz çorba aromalarının bulunduğu küçük paketlerde gelmiyordu. Bu, çoğunlukla kolaylık faktörüne dayalı olarak popüler hale gelen modern bir versiyondur. Ancak hala besleyici ve aynı zamanda lezzetli olan taze ramen eriştesi yemekleri sunan bazı restoranlar var. Bu işletmeler genellikle yavaş pişirilmiş et suyu ve dilin iştahını kabartan yerel kaynaklı malzemelerle ev yapımı erişteler sunmaktadır.

Ulusal Ramen Günü
Ulusal Ramen Günü, 2017'de ramen yemek için bir bahane yaratmak amacıyla başlamış gibi görünüyor - buna gerçekten ihtiyaç duyulduğundan değil. Öyleyse bir arkadaşınızı veya aile üyenizi alın ve bu lezzetli günün tadını çıkarmaya hazırlanın!

Ramen tarifi

Et Suyu Malzemeleri

  • 1 bütün tavuk
  • 2 soğan
  • 2 havuç
  • 1 kereviz sapı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı zencefil (rendelenmiş)
  • 2 dal taze kekik
  • 2 dal taze biberiye
  • 3 litre su
  • Tuz ve karabiber

Ramen Malzemeleri

  • 2 paket ramen noodle
  • 2 adet haşlanmış yumurta
  • 1 su bardağı soya sosu
  • 1/2 su bardağı mirin
  • 1/4 su bardağı sake (veya pirinç sirkesi)
  • 1 yemek kaşığı susam yağı
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 demet mısır nişastası (suyla karıştırılmış)
  • 1/2 demet taze soğan (doğranmış)
  • 1/2 demet nane (doğranmış)

Hazırlanışı: Et suyu için; tavuğu yıkayıp bir tencereye alın. Soğanları, havuçları ve kereviz sapını iri iri doğrayıp tavuğun üzerine ekleyin. Sarımsak ve zencefili de ekleyin. Kekik ve biberiye dallarını da tencereye atıp 3 litre su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp ateşe koyun. Su kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 2-3 saat boyunca tavuk yumuşayana kadar pişirin.

Tavuk piştiğinde tencereden alıp soğumaya bırakın. Soğuyan tavuğun etlerini kemiklerinden ayırıp didikleyin. Kemikleri ve sebzeleri tencereden çıkarıp atın. Et suyunu süzgeçten geçirerek bir kenara ayırın.

Ramen noodle'ları paket talimatlarına göre haşlayın ve süzün. Haşlanmış yumurtaları ikiye bölün. Bir tavada soya sosu, mirin, sake, susam yağı, toz zencefil ve pul biberi karıştırın. Karışımı kısık ateşte ısıtın.

Mısır nişastasını suyla karıştırıp sosun kıvamını koyulaştırmak için ekleyin. Sosu sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Bir kaseye ramen noodle'ları yerleştirin. Üzerine et suyu, didiklenmiş tavuk eti, haşlanmış yumurta, doğranmış taze soğan ve nane ekleyin. Sıcak sosu ramenlerin üzerine dökerek servis edin.

Püf Noktaları: Et suyunu daha lezzetli hale getirmek için tavuk yerine dana eti veya kuzu eti de kullanabilirsiniz. Ramen'e sebze eklemek isterseniz, brokoli, mısır, mantar veya ıspanak gibi sebzeleri soteleyip ekleyebilirsiniz. Ramen'i daha da lezzetlendirmek için, üzerine nori yosunu, sriracha sosu veya togarashi baharatı ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ