Kentinizi yakından ilgilendiren yenilenen 2024 yerel seçimlerine dair heyecanlı bekleyiş sürüyor. Hangi ilçelerin seçimlere gireceği, bu sürecin toplumsal ve siyasi dinamiklerini doğrudan etkileyecek. Bu yıl hangi ilçelerin seçimlere gireceğini ve tarihlerini öğrenmek için hazır olun! Yerel yönetimlerin şekilleneceği bu kritik süreçte bilgi sahibi olmak, şehrinizin geleceğine dair daha net bir bakış sunabilir. 2024 Yerel seçimler hangi ilçelerde yenilenecek? Yerel seçim yenilenme tarihi ne zaman? soruların yanıtı için okumaya devam edin...

2024 Yerel seçimler hangi ilçelerde yenilenecek? 

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesi ile Kayseri'nin Pınarbaşı, Şanlıurfa'nın Hilvan, Sivas'ın Yıldızeli ve Güneykaya ilçelerinde, 2 Haziran tarihinde seçimler yeniden yapılacak. Bu ilçelerdeki seçim süreci ve adaylar merakla bekleniyor.

YSK'nın açıklamasına göre, son seçimlerde 30 büyükşehir belediyesinden CHP'nin 14, AKP'nin 12, DEM Parti'nin 3 ve YRP'nin 1 büyükşehir belediyesini kazandığı belirtildi. Bu sonuçlar, seçimlerin kesinleşmesiyle birlikte resmiyet kazandı.

2024 Türkiye yerel seçimleri, ülkenin yerel yönetimlerini belirlemek amacıyla 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi. 1393 belediyede yapılan seçimlerde, belediye başkanları, büyükşehir belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), %37,76 oy oranıyla 1977'den beri ilk kez birinci parti oldu ve yerelde iktidar pozisyonuna geçti. CHP, başkent Ankara ve en büyük il İstanbul dahil olmak üzere 14 büyükşehirde seçimleri kazanırken, AK Parti ise %35,48 oy oranıyla tarihinde ilk kez ikinci parti oldu. Yeniden Refah Partisi ise ilk kez katıldığı yerel seçimde ülke genelinde %6,19 oy oranıyla 3. parti olarak dikkat çekti ve bir büyükşehir ile bir il belediyesi kazandı, ayrıca birçok ilçede güçlü bir performans sergiledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ