Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, öğretmenlerin mazeretleri sebebiyle yer değiştirme işlemleri için yeni bir duyuru yayımlandı. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında bulunan öğretmenlerden, öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde belirtilen "aile birliği, sağlık, can güvenliği mazereti, engellilik durumu ve benzeri nedenler"den birine bağlı olarak yer değiştirmek isteyenler için bu duyuru geçerli olacak.Peki 2024 mazerete bağlı yer değiştirme başvuruları ne zaman? Mazerete bağlı yer değiştirme atamaları ne zaman? İşte detaylar...

2024 mazerete bağlı yer değiştirme başvuruları ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin mazeretleri doğrultusunda yer değiştirme sürecini duyurdu. Bakanlık kadrolarında çalışan öğretmenler, aile birliği, sağlık, can güvenliği, engellilik ya da benzeri mazeretleri bulunanlar için yer değiştirme başvurularını yapabilecekler.

Başvurular iki aşamada alınacak. İlk aşamada öğretmenler, 2-8 Ocak 2024 tarihleri arasında belgeleriyle birlikte mazeretlerini bildirecekler. Ön başvurusu onaylananlar ise 13-17 Ocak 2024 tarihleri arasında MEBBİS üzerinden eğitim kurumu tercihlerini yapacaklar.

Mazerete bağlı yer değiştirme atamaları ne zaman?

Atamalar, 18 Ocak 2024'te gerçekleştirilecek. Ataması gerçekleştirilenlerin ayrılma işlemleri, 19 Ocak 2024 itibarıyla yapılacak.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ