Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonrası öğrenciler arasında, "LGS Fen sorusu iptal mi? LGS'de iptal edilen soru var mı?" soruları gündeme oturdu. Sınavda yaşanan bazı aksaklıklar ve soruların zorluğu nedeniyle, birçok öğrenci ve veli bu konunun açıklığa kavuşmasını bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiler ve iptale dair gelişmeler haberimizde...

Lgs Fen Sorusu Iptal Mi Lgs De Iptal Edilen Soru Var Mi

LGS de iptal edilen sorular hangileri?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen sınav 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan verilere göre LGS’ye bu yıl 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvuru yaptı. Öte yandan "LGS iptal edilen soru var mı?" sorusu, çeşitli sosyal medya paylaşımları sebebiyle gündeme geldi. LGS cevap anahtarı, sınavın gerçekleştirildiği gün öğleden sonra öğrencilerin erişimine açılmıştı. Peki, LGS fen 13. soru hatalı mı, iptal mi edildi? İşte tartışılan sorunun cevabı...

Lgs Fen Sorusu Iptal Mi Lgs De Iptal Edilen Soru Var Mi 1

2 Haziran Pazar günü Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavı tamamlandı. Sınavın gerçekleştirildiği gün öğleden sonra LGS soruları ve cevapları da erişime açıldı. Çeşitli öğrenciler ve veliler sosyal medyada Fen Bilimleri A kitapçığı 13. soru ile ilgili yorumlarda bulundu. Bir kısım bu sorunun yanlış ve hatalı olduğunu söylerken, diğer bir kısım ise problem olmadığını ifade etti. Peki, LGS fen 13. soru hatalı mı, iptal mi edilecek?

Lgs Fen Sorusu Iptal Mi Lgs De Iptal Edilen Soru Var Mi 3

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınavda iptal edilen soru henüz olmadı. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) bir karar alması ya da duyuru yapması durumunda haberimiz içerisine eklenecektir.

Çeşitli sosyal mecralarda LGS 2024 Fen Bilimleri 13. sorusunun hatalı olduğu iddia edildi. LGS 2024 Fen Bilimleri testi 13. soru uzmanları bile ikiye bölen bir soru oldu. Konuyla ilgili birçok görüş bildirilse de MEB tarafından sorunun hatalı olduğuna dair bir açıklama ya da duyuru yapılmadı.

İşte o tartışmalı soru

Özellikleri ve ağırlığı her yerinde aynı olan eşit bölümlendirilmiş bir tahtanın taşınması için kullanılan sistemde tavana ve tahtaya şekildeki gibi bağlanan makara esnemeyen bir ip geçiriliyor. Bu ip, işçiler tarafından şekildeki gibi tutulduğunda tahta yatay dengede kalıyor. Bu sistemde makaraların, makaraların bağlı olduğu çubukların ve ipin ağırlıkları ile sürtünmeler önemsenmemektedir.

Bu tahta, şekilde gösterilen konumdan belirli bir yüksekliğe en küçük kuvvetler uygulanarak çıkarılırken yapılan işlemde tahtanın sadece başlangıçta ve son durumda yatay dengede olduğu bilindiğine göre,

I. İşçiler ipi aynı anda çekmeye başlamıştır. II. İşçilerin işlem boyunca çektikleri ipin uzunlukları birbirine eşittir. III. İşçilerin başlangıçta ve son durumda ipe uyguladıkları kuvvet tahtanın ağırlığından küçüktür.

yargılarından hangileri kesinlikle doğrudur?

A) Yalnız III B) I ve II C) II ve III D) I, II ve III

Cevap: C şıkkı

Kaynak: Haber Merkezi