Fenerbahçe taraftarlarının gündeminde büyük bir yer tutan başkanlık seçimleri, kulübün geleceği için kritik bir rol oynuyor. Ancak, 2024 seçimleri için belirlenen tarih ve seçimlerin ne sıklıkla yapıldığı konusunda bazı belirsizlikler mevcut. İşte, bu konuda merak edilenlerin cevapları!

2024 Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman?

Fenerbahçe Spor Kulübü'nde Başkanlık seçimi tarihi, Sadettin Saran'ın son dakika açıklamalarıyla merak konusu oldu. İstanbul Ticaret Odası'nda Mart ayı toplantısında adaylıkla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Saran, meclis görevinden ayrılacağını duyurdu. Bu gelişmelerin ardından sarı-lacivertli taraftarlar, Başkanlık seçimi takvimini yakından takip ediyorlar.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı'nı 2018 yılından bu yana Ali Koç yürütüyor. Ancak son Yüksek Divan Kurulu toplantısında Ali Koç'un tekrar aday olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. Sadettin Saran'ın açıklamalarıyla birlikte, Fenerbahçe Başkanlık seçimi tarihi ve Saran'ın adaylık durumu gündeme geldi.

Sadettin Saran, Fenerbahçe Başkan adayı olacak mı sorusuna cevap aranıyor. Başkanlık seçimi için hazırlıkların sürdüğü belirtilirken, tarih konusunda net bir bilgi verilmedi. Ancak Fenerbahçe Spor Kulübü'nde başkanlık seçimleri üç yılda bir düzenleniyor ve Saran'ın adaylık süreci önemli bir gelişme olarak takip ediliyor. Geçmişte tek aday olarak seçilen Ali Koç, son olarak 26 Haziran 2021'de başkanlığa yeniden seçilmişti. Dolayısıyla, Fenerbahçe Başkanlık Seçimi, 2024 Haziran ayında düzenlenecek.

Fenerbahçe başkanlık seçimleri kaç yılda bir yapılır?

Spor kulüplerinde, genellikle erken seçim yapılmadığı müddetçe başkanlık seçimi 3 yılda bir düzenleniyor. Yeni kuralın oy çokluğuyla kabul edilmesiyle birlikte artık kulüp başkanı seçim süreci netlik kazandı. Buna göre, kulüp başkanı en az 10 yıllık kulüp üyeleri arasından gizli oyla 3 yıl için seçilecek. Ancak, aynı başkan kesintisiz en fazla 4 dönem, yani 12 yıl boyunca görev yapabilecek.

Kaynak: Haber Merkezi