Türkiye'de mobil iletişim sektörüne dördüncü bir oyuncu olarak giriş yapan Netgsm, 0510 operatör koduyla abone alımına başladı. Ancak, bu numara bloğunun hangi operatöre ait olduğu ve kimin tarafından kullanıldığı konusunda hala belirsizlik bulunuyor. Netgsm'in bu hamlesi, mobil iletişim pazarında yeni bir rekabet dönemini başlatabilir. Bu gelişmeler, mobil iletişim sektöründe heyecan yaratırken, 0510 numaranın sahibinin kim olduğu merak konusu haline geldi.

0510 hangi operatör? 

Türkiye'de mobil iletişim sektörüne yeni bir oyuncu olarak katılan Netgsm, 0510 operatör koduyla abone alımına başladı. Bu adım, Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone'un yanı sıra hizmet verecekleri dördüncü GSM operatörünü piyasaya sürme anlamına geliyor. Netgsm'in Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, şirketlerinin 2009'da aldığı sabit telefon, sanal mobil telefon, internet servis sağlayıcılığı ve haberleşme altyapı lisanslarıyla hizmete başladığını belirtti. Mobil telefon hizmetlerinde sanal mobil şebeke hizmetleri kapsamında GSM çekirdek şebeke altyapılarını kurduklarını ve geçen yıl test olarak hizmet vermeye başladıklarını ifade etti. Ayrıca, BTK'den 0510 22X XXXX numara bloku aldıklarını da kaydeden Öcal, şu anda sabit telefon hizmetleri kapsamında 200 bine yakın VoIP/SMS/internet abonesine sahip olduklarını ve böylece imtiyazlı grup firmalarının ardından dördüncü sıraya yükseldiklerini belirtti.

0510 numara kime ait?

0510 numara bloğu, Türkiye'deki dördüncü GSM operatörü olan Netgsm'e aittir. Bu operatör kodu, Netgsm'in mobil iletişim hizmetlerinde kullanılan numara bloğunu temsil eder. Dolayısıyla, 0510 numaraları Netgsm aboneleri tarafından kullanılmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ